Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-خاموشی‌ها و قطعی برق به جایی رسیده که آسیب و خسارات بسیاری به اصناف، صنایع و زندگی شهروندان وارد کرده این در حالی است که نگاه مدیران صنعت برق کشور و وزارت نیرو فقط در توصیه‌هایی به مصرف بهینه خلاصه شده‌است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، کشور ایران در چند دوره مختلف با قطعی برق و خاموشی‌های گسترده رو به رو بوده ‌است که این خاموشی‌ها از روزهای اولیه جنگ تحمیلی شروع شد و تا سال 1367 ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضع برق کشور در سال 1369 نیز دچار بحران شد و خاموشی‌های گسترده‌ای شکل گرفت.

در سال‌های 1380، 1382، 1387، 1399 و 1400 این خاموشی‌ها و قطعی برق به جایی رسید که آسیب و خسارات زیادی به اصناف، صنایع و زندگی شهروندان وارد کرد. این در حالی است که نگاه مدیران صنعت برق کشور و وزارت نیرو فقط در توصیه‌هایی به مصرف بهینه خلاصه شده‌ است. به عنوان مثال 5000 مگاوات برقی که باید از طریق منابع تجدیدپذیر و براساس برنامه ششم توسعه به ظرفیت برق کشور اضافه می‌شد، محقق نشد.

بر اساس برنامه ششم توسعه وزارت نیرو موظف به افزودن 25هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور در پنج سال اخیر بوده ‌است، که این وزارت‌خانه به تکلیف قانونی خود عمل نکرد و تنها نیمی از این میزان به ظرفیت اسمی تولید برق کشور اضافه شد.

وزیر نیرو در سال 1396 در پاسخ به این عقب افتادگی عنوان کرد که زیر بار احداث نیروگاه جدید نخواهد رفت و صحبت از تحریم‌ها به میان آورد، در حالی که شواهد نشان می‌دهد که این وزارت‌خانه هیچ روی خوشی به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نشان نداده ‌است، حتی در داخل کشور نیز بدون توجه به منابع داخلی مانند صندوق توسعه ملی، تامین مالی از بورس، سرمایه‌گذاران بزرگ داخلی همچون «مپنا» از این مهم بدون توجه عبور کردند.

درسال جاری تنها در اصفهان با 16 درصد و در کل کشور با 20 درصد افزایش مصرف مواجه بوده‌ایم

 مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان پیرامون میزان برق مورد نیاز مصرفی اعم از صنایع، تجاری، کسب و کار مردم و خانگی به طور متوسط در یک روز اظهار داشت: میزان مصرف برق صنعتی، خانگی، تجاری و دیگر موارد 1400 مگاوات است و با توجه به بحث عدم تراز تولید و مصرف، محدودیت‌هایی به شرکت‌های توزیع برق اعلام شده‌ است.

مرسل صالحی افزود: این میزان باید با مصرف و مدیریت بار بررسی و کنترل شود و از میزانی که تعیین شده است تعدی نشود و در روزهای اخیر به شرکت توزیع برق اصفهان  1175 مگاوات برای مصرف تخصیص داده شده است و این درحالی است که نیاز ما 1400 مگاوات است.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با بیان میزان افزایش مصرف برق سال جاری در اصفهان گفت: در دو سال گذشته یعنی سال‌های 1398 تا 1399 با هیچ خاموشی روبرو نبوده‌ایم و هرساله طبق عرف حدود 3  تا 4 درصد افزایش مصرف داشته‌ایم این در حالی است که درسال جاری تنها در اصفهان با 16 درصد و در کل کشور با 20 درصد افزایش مصرف مواجه بوده‌ایم بنابراین وزارت نیرو نیز بابت این موضوع که یک وضع جدید و مستثنی نسبت به سال‌های گذشته است با چالش روبرو شده ‌است.

وی ادامه داد:  به علت آمادگی نداشتن شرکت برق پیرامون خاموشی برق در تابستان جاری در شهرستان اصفهان سعی شرکت توزیع برق بر این است که حداقل خاموشی اتفاق افتد و ضمن عذرخواهی از مردم شریف اصفهان باید توضیح داد که با افزایش 16 درصدی مصرف برق، شرکت با چالش جدید و پیش بینی نشده‌ای روبرو شده است.

صالحی تصریح کرد: با توجه به اینکه در زمستان هم با مشکل تامین برق مواجه و نیروگاه‌ها در زمینه برق با مشکل روبرو بودند، به همین علت شرکت آمادگی لازم برای مدیریت فصل گرم را نداشت و این بی‌نظمی‌ها در زمینه قطعی برق و خاموشی‌ها اتفاق افتاد که خوشبختانه حدود دو هفته است که با خاموشی روبرو نبوده‌ایم و تا پایان شهریور ماه این قطعی‌ها وجود نخواهد داشت.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان پیرامون این مسئله که با تغییر پیک مصرف، نرخ‌گذاری و قیمت‌گذاری متفاوت است گفت: در بخش صنعت و بخش‌های دیماندی ما یعنی مشترکانی که تقاضایشان برای مصرف بیش از 30 کیلووات بوده‌ دستگاه‌های کنترل هوشمند نصب شده و تمامی ساعات پیک بر روی کنتورها تنظیم شده ‌است.

وی خاطرنشان کرد: از ساعت 12 تا 18 به عنوان ساعت پیک برای صنایع در نظر گرفته شده‌ و همچنین در بخش اداری که تعطیلی آنها در ساعت 13 است، ساعات پیک مصرف ادارات از ساعت 11 الی 15 است و در حال حاضر ما 12 هزار مشترک دیماندی داریم که جزء شرکت‌هایی هستیم که کلیه بخش‌هایشان به کنترل هوشمند مجهز است.

صالحی ادامه داد: 50 درصد مشترکان خانگی استان اصفهان دارای کنتورهای دیجیتال سه زمانه هستند و ساعات پیک بر روی این کنتورهای دیجیتال تنظیم شده است که این ساعات در تابستان از ساعت 19 الی 23 و در زمستان از ساعت 17 الی 21 است، در تابستان دو پیک روز و شب وجود دارد که  خواستار رعایت هر دو پیک در تابستان توسط شهروندان هستیم.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به دلایل قطعی برق از اوایل خرداد اظهار داشت: بخش قطعی‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند خاموشی‌های اوایل خرداد ماه به علت کنترل بار شبکه بود که شرکت برق اصفهان در این زمینه دخیل نبود و علت دیسپاچینگ ملی بود.

وی افزود: متاسفانه از قبل به مشترکان دائمی مصرف برق، همچون صنایع از قبل اعلام نشد که زمانی که مصرف خیلی بالا می‌رود و تولید مشکل پیدا می‌کند رله‌های کنترل فرکانس وارد عمل می‌شوند و شبکه را از سمت نیروگاه تولید جدا می‌کنند و هیچ کسی در این امر دخیل نیست و امکان مدیریت وجود ندارد.

صالحی ادامه داد: سعی و تلاش برای خاموشی‌های با برنامه این است که قبل از آن که این اتفاق بیفتد طی برنامه اطلاع رسانی که اتفاق افتاد برای مشترکین در سایت برنامه‌های زمانبندی قطعی برق قرار گرفت تا پیشاپیش از خاموشی اطلاع پیدا کنند.

هفته‌ای سخت در مصرف برق اصفهانی‌ها؛ صرفه‌جویی تنها راه‌حل است زمینه‌سازی برای تولید برق خورشیدی در گناباد/ وقتی آفتاب تابستان خانه مردم را روشن نگاه می‌دارد آیت‌الله رئیسی: وزارت نیرو باید تولید و مصرف برق را همزمان مدیریت کند

وی بیان کرد: زمانی که بحث مشکلات فرکانسی و توان برق صورت می‌گیرد  منجر به خاموشی می‌شود به عنوان مثال وقتی که خودرویی به پایه برق یا اتصال سست در انشعاب برق یک کوچه برخورد می‌کند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان پیرامون  قول شرکت توانیر برای جبران خسارت به دنبال قطعی برق افزود: مصرف کنندگان برق با تماس با شماره 121 خسارت وارده را توضیح داده و اعضای ما با مراجعه به مکان و ارائه فاکتور برای تعویض قطعه در صدد جبران خسارت وارده برمی‌آیند.

وی افزود: کارشناسان توانیر با تشخیص اینکه از قطعی برق کالایشان خسارت دیده تمام هزینه تعمیر یا خرید دوباره قطعه را به صاحب آن پرداخت می‌کنند و با توجه به هزینه بیمه‌ای که در قبض برق مشترکان وجود دارد خسارات وارده به دستگاه‌های صوتی تصویری مشترکان خانگی و به دستگاه‌ها و قطعات اصناف جبران و هزینه آن پرداخت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف‌کنندگان تا حد امکان صرفه‌جویی را در دستورکار خود قرار دهند و به افراد کم مصرف پاداش پرداخت می‌کنیم و مبلغ 5 میلیارد تومان در سال گذشته به مشترکان خانگی پاداش داده‌ایم بدین گونه که در قبوضشان بستان‌کار می‌شوند.

 دارای حدود 10 هزار مگاوات نیروگاه‌های برق‌آبی در کشور هستیم

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان پیرامون علت بحران برق و خاموشی‌های تابستان جاری اظهار داشت: علل گوناگونی برای خاموشی‌های اخیر وجود دارد که بخش زیادی از آن به سیاست‌گذاری‌های دولت مربوط است و همچنین مشکلات بودجه‌ای که در سال‌های اخیر دولت با آن مواجه بوده ‌است.

ثقفی افزود: بخش دیگری از موضوع خاموشی‌ها به سیاست‌گذاری‌های غلط که در عرصه مدیریت وجود داشته‌ باز می‌گردد و اصلی‌ترین مسئله اتکای بیش از حد و امید زیادی که وزارت نیرو به نیروگاه‌های برق‌آبی داشته است بوده و ما دارای حدود 10 هزار مگاوات نیروگاه‌های برق‌آبی در کشور هستیم و زمانی که با خشکسالی روبرو هستیم این اتفاق رخ می‌دهد و از آن‌ها استفاده بیشتری داریم.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با بیان خشکسالی‌ها، گفت: کشور هر چند سال یکبار با این خشکسالی‌های شدید روبرو می‌شود و با این مساله توسل به نیروگاه‌های برقابی مواجه هستیم ولی متاسفانه در طی سال‌های اخیر با اینکه در برنامه‌های توسعه کشور نیز این مهم وجود داشته  که این ظرفیت توسط نیروگاه‌های حرارتی جایگزین شود ولی این کار انجام نشده است و هر بار با غافلگیری وزارت نیرو روبرو بوده‌ایم.

وی ادامه داد: مشکلات خاموشی‌ها بیشتر به موضوع قیمت و تعرفه گذاری برق در ایران باز می گردد که ما با وجود اینکه یک سری اصلاحاتی را در زمینه هدفمندی یارانه‌ها انجام داده‌ایم ولی در زمینه برق این کار به درستی انجام نشده‌ و این موضوع صنعت برق کشور را تحت تاثیر قرار داده و اشتغال‌زایی که می توانسته در این صنعت ایجاد شود را تضعیف کرده است.

ثقفی تصریح کرد:  از دیگر عوامل بحران برق، قیمت برق و نحوه تعرفه‌گذاری است که در کشور ما پایین است و با وجود اینکه در دنیا سیاست‌های تشویقی و تنبیهی در زمینه مصرف برق در زمینه پیک‌زایی انجام می‌شود و قیمت گذاری‌های متفاوتی بر روی مصرف برق در زمان‌های متفاوت صورت می‌گیرد ولی در کشور ما این کار با مشکلاتی انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با اشاره به پیک مصرف تابستان و زمستان ادامه داد: یکی از اشکالاتی که در بحث قیمت‌گذاری چند تعرفه‌ای وجود دارد، تغییر ساعت پیک در فصل تابستان است.

وی افزود:  ما در سال‌های اخیر به علت رشد بارهای سرمایشی و جابه جایی پیک مصرف در تابستان به بعد از ظهر شاهد این هستیم که بسیاری از شرکت ها هنوز اصلاح لازم را در کنتورهای برق اعمال نکرده‌اند و این روند یک سیگنالی را به شخص می‌رساند تا مصرف کننده  مصرف خود را مدیریت کند و بتواند پیک را در زمان مصرف کاهش دهد.

ثقفی خاطرنشان کرد: در پی خاموشی‌هایی که اخیرا با آن روبرو بوده‌ایم متاسفانه اعضا و مدیران شرکت توزیع برق استان اصفهان با جوامع دانشگاهی و متخصصان مشورتی نداشته‌اند البته بخش‌های پژوهشی در شرکت توزیع برق وجود دارد.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد: درباره راه حل نهایی به غیر از قیمت گذاری زمان‌های پیک مصرف، مدل‌های دیگر قیمت‌گذاری همچون قیمت‌گذاری‌های زمان مصرف و قیمت گذاری‌های شرایط بحرانی نیز وجود دارد که بیشتر برای صنایع بزرگ که مصرف کنندگان عمده برق هستند در شرایط بحرانی که مصرف برق افزایش می یابد استفاده می‌شود و با ایجاد مانیتورینگ بتوانند وضعیت شبکه را نظاره‌گری کنند و صنایع از قبل توان پیش بینی لازم را داشته باشند.

 در بحث فرهنگ سازی استفاده از انرژی‌هایمان کوتاهی کرده‌ایم

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان پیرامون میزان خسارتی که به صنوف مختلف در مورد قطعی بدون برنامه برق وارد کرده‌ گفت: متاسفانه در کشور ما در بحث فرهنگ سازی استفاده از انرژی‌هایمان کوتاهی کرده‌ایم و برای ادارت خود همچون اداره برق و آب و غیره فرهنگ سازی درست بوجود نیاورده‌ایم .

رسول جهانگیری افزود: متاسفانه سرانه مصرف انرژی کشور ما در مقایسه با دیگر کشورهایی که جمعیت‌شان از ما نیز بیشتر است برابری می‌کند.

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان در مورد ضربه‌ای که به اصناف وارد شده، گفت: قطعی برق در اصناف تولیدی، اصنافی که با مواد غذایی و فاسد شدنی یا پروتئینی فعالیت می‌کنند باعث از بین رفتن به طور کامل سرمایه آن صنف می‌شود. به عنوان مثال یک کارگاه ریخته‌گری اگر اطلاع از زمان قطعی برق نداشته باشد، وقتی مواد مذاب وارد قالب می‌شود با قطعی برق هم مواد و هم قالب  به طور کلی از بین می‌رود.

انتهای پیام/163/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: درصد افزایش مصرف نیروگاه های برق اصفهان پیرامون استان اصفهان خاموشی ها نیروگاه ها قیمت گذاری مواجه بوده وزارت نیرو پیک مصرف مصرف برق بوده ایم برق کشور قطعی برق کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۱۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، صنعت لوازم آرایشی در کشور ما، صنعت پول‌سازی است چراکه تقاضا برای مصرف بسیار زیاد است. موسی احمدزاده، نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران، می‌گوید که ما در مصرف لوازم آرایشی رتبه هفتم در جهان و رتبه دوم را در منطقه داریم تا جایی که آمار ۲۹درصدی مصرف مواد آرایشی در منطقه خاورمیانه متعلق به کشور ماست و ایران پس از عربستان، بیشترین میزان مصرف لوازم آرایشی را در خاورمیانه دارد. از مجموع هفت میلیارد دلار هزینه مربوط به مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی خاورمیانه، یک میلیارد دلار آن مربوط به ایران است.

مصرف لوازم آرایشی در ایران

رتبه جهان

۷

رتبه در خاورمیانه

۲

هزینه مصرف در خاورمیانه

۱میلیارد دلار

میزان قاچاق

۸۵%

آمارها از این حکایت دارند که بخش مهمی از لوازم آرایش موجود در بازار قاچاق هستند و این مسئله خطر تقلبی بودن و ایجاد آسیب و عوارض متعدد را دوچندان می‌کند. محمدعلی گرجی، رئیس کمیسیون انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی در این باره می‌گوید: در حوزه آرایشی، بیشتر با محصولاتی نظیر رژ لب جامد و مایع، سایه چشم، پنکک، کرم پودر و محصولاتی از این قبیل مواجهیم و ۸۵درصد نیاز کشور در این زمینه در اختیار محصولات قاچاق و تقلبی است. قاچاق این محصولات برای واردکنندگان غیرمجاز به صرفه است و معمولا نیز از آنها استقبال می‌شود.

دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی هم از غیراستاندارد بودن ۱۰ برند رژلب در کشور خبر داده و اعلام کرده در فرآیند ارزیابی انطباق از ۲۰ نمونه رژلب موجود در بازار (۱۰ نمونه جامد – ۱۰ نمونه مایع) آزمون‌های فساد پذیری، وضعیت ظاهری، نقطه نرمی (مربوط به نمونه‌های جامد)، پایداری حرارتی، وجود ذرات خارجی، فلزات سنگین و آرسنیک صورت گرفت. نکته جالب اینجاست که در میان این اسامی نام برخی برندهای معروف داخلی هم به چشم می‌خورد.

کدام محصولات مشکل دارند؟

بر اساس اعلام این دفتر، در این ارزیابی، رژلب‌های مایع با برند flormar، ROOBYSIMA،LUXURY،DAMAS، BIO، ARCANCIL، NSTYLE، LIDO، KAPRA، JUXI و رژلب‌های جامد با برند GOLDENROSE، DOOB، JINO، MAJULAN، SIORE، BARISH، BKA، CALISTA، CONFEST، RUBISUN مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت ویژندهای جامد شامل RUBISUN، CONFEST، CALISTA، BKA، BARISH و ویژندهای مایع شامل ARCANCIL، BIO، DAMAS، LUXURY و ROOBYSIMA در آزمون مهم فسادپذیری که با سلامت مصرف‌کننده در ارتباط است، مغایر با استاندارد ملی مربوطه اعلام شدند.


برندهایی که در آزمون فسادپذیری دچار مشکل شدند




رژلب‌های جامد

RUBISUN

CONFEST

CALISTA

BKA

BARISH





رژلب‌های مایع

ARCANCIL

BIO

DAMAS

LUXURY

ROOBYSIMA

استفاده از محصولاتی که تقلبی هستند یا درصد بالایی از فلزات سنگین دارند، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری داشته باشد، تا حدی که محمدرضا بحیرایی، رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی ایران گفته که براساس گزارش‌هایی که سازمان مبارزه با کالای قاچاق در کشور جمع‌آوری و منتشر کرده، برخی افراد به دلیل استفاده از محصولات فیک و قاچاق مرتبط با چشم نابینا شده‌اند.

رکسانا فرخی مهندس بهداشت محیط در گفت‌وگو با ایسکانیوز درخصوص وجود فلزات سنگین در لوازم آرایشی گفت: از فلزات مورد استفاده سرب است که در رژلب‌ها استفاده می‌شود. کادمیوم هم به عنوان نگهدارنده در کرم‌های روشن کننده صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان استاندارد در اقدامی با کمک سه دستگاه فلزات سنگین را در محصولات آرایشی موجود در بازار اندازه‌گیری کردند.

وی ادامه داد: در این بررسی مشخص شد که برخی محصولات آرایشی بیش از میزان استاندارد از فلزات سنگین استفاده می‌کنند. این بررسی از ۲ جنبه وجود فلزات سنگین و میزان فسادپذیری انجام شده است. این آزمایش روی ۲۰ نمونه رژ لب انجام شده است و حدود ۱۰ مورد از این آیتم‌ها مشکل فسادپذیری داشتند.

آزمون فسادپذیری چیست؟

فرخی درخصوص آزمون فسادپذیری توضیح داد: در مورد لوازم آرایشی ۲ خط قرمز داریم که یکی اکسیداسیون و دیگری موضوع عوامل میکروبی است. فسادپذیری آیتم مهمی است و به همین جهت لوازم آرایشی زمان نگهداری دارند. بعد از این زمان، فاسد می‌شود. برندهای مورد بررسی حتی در در دوره مصرف دچار فساد شده بودند یعنی با وجود اینکه مثلا ۲۴ ماه زمان ماندگاری یک محصول است اما زودتر از آن فاسد شده است. این موضوع نشان‌ دهنده فرمولاسیون نامناسب و کیفیت پایین آن است.

وی با بیان اینکه محصولات مورد استفاده در بازار به صورت رندوم مورد بررسی قرار می‌گیرد، عنوان کرد: اما ما یکی بزرگترین واردکننده‌های محصولات آرایشی هستیم. در بانه و شهرهای مرزی مرتب محصولات آرایشی وارد می‌شود و مردم هم به دلیل هزینه پایین‌تر آن‌ها از هر جایی بدون بررسی خرید می‌کنند. حتی بسیاری از افراد به تاریخ انقضا توجه نمی‌کنند. تعداد زیادی از محصولاتی که در بازار به نام برند معروف فروخته می‌شوند، تقلبی هستند؛ مانند شامپوهای برند کلیر که در کارگاهی زیرزمینی در ورامین تولید شده بودند و حتی بسته‌بندی شکیلی هم داشتند.

عوارض وجود فلزات سنگین در لوازم آرایشی برای بدن

مهندس بهداشت محیط بیان کرد: استفاده از فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آلمینیوم و کروم عوارض جبران‌ناپذیری دارد. دلیل استفاده از آن‌ها هم افزایش ماندگاری محصولات آرایشی است. استفاده مدام از رژ لب باعث ورود سرب به بدن می‌شود و در دوران بارداری از جفت عبور کرده و منجر به مرگ جنین، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم می‌شود.

وی ادامه داد: کادمیوم هم قابلیت جذب از پوست را دارد و حتی می‌تواند روی جذب کلسیم تاثیر بگذارد. یکی از عوارض آن هم تخریب استخوان‌ها است. زنانی که مدام آرایش می‌کنند به طور متوسط ۱/۸ کیلوگرم در عمر خود رژ لب می‌خورند و در خاورمیانه ایران و عربستان هم بزرگترین مصرف کننده‌های لوازم آرایشی هستند. این مقدار قابل توجه است و با وجود استعمال دخانیات و شیوع آن در زنان، آلودگی هوا همه باعث شده تا بیماران مبتلا به سرطان در کشور افزایش پیدا کند. یکی از مهمترین دلایل سرطان هم فلزات سنگینی است که از طریق بلع، استشمام و لمس وارد بدن می‌شود.

به کدام محصولات اعتماد کنیم؟

کارشناس بهداشت محیط در پاسخ به این سوال که چطور از سلامت یک محصول مطمئن شویم، بیان کرد: تنها راهی که می‌توان از صحت و سلامت محصول مطمئن شد، توجه به پروانه بهداشت است. تمام محصولات مورد تائید وزارت بهداشت دارای پروانه هستند و سیب سلامت دارند. یکی از مشکلات ما این است که نظارت درستی نسبت به فضای مجازی وجود ندارد و صفحه‌های مختلف بدون مجوز محصولات آرایشی می‌فروشند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این محصولات خارجی که توسط شرکت‌های مجوزدار دارخلی وارد می‌شوند، از فیلتر وزارت بهداشت می‌گذرند. این شرکت‌ها موظف هستند که نمونه محصولات خود را بیاورند تا در سازمان غذا و دارو آزمایش شود. این محصولات پروانه بهداشت ورود کالا دارند. این محصولات کد ۱۶ رقمی دارند که می‌توان با پیامک کردن آن از صحت آن کالا مطمئن شوید. در مجموع مردم نباید از هر جایی محصولات آرایشی بخرند بلکه باید از مراکزی اقدام به خرید کنند که تحت نظر بازرسان وزارت بهداشت است و مدام بررسی می‌شود. هر محصولی باید تاریخ تولید و انقضا و مجوز غذا و دارو داشته باشد.

به گزارش ایسکانیوز، وقتی تقاضا در بازار زیاد باشد، فعالان عرصه لوازم آرایشی هم ترغیب می‌شوند که محصولات بیشتری وارد بازار کنند و در شرایطی که مردم به کالاهای قاچاق اعتماد می‌کنند، ورود آن‌ها از مرزهای مختلف کشور هم بیشتر می‌شود. برای بهبود شرایط ابتدا باید بررسی کرد که دلایل استفاده افراطی از لوازم آرایشی در زنان ایارن چیست و چطور می‌توان مردم را آگاه کرد که اولا مصرف را کاهش دهند و بعد به کالای قاچاق اعتماد نکنند؟

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1229601 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیگر خبرها

  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟