Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مصرف گاز در بخش خانگی کشور بر اساس آمار موجود از پاییز تا روز‌های زمستانی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بطور میانگین حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است و همین امر به مشکلاتی بویژه در گازرسانی به نیروگاه‌ها و برخی صنایع منجر شد، زیرا اولویت گازرسانی برای بخش خانگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مصرف گاز طبیعی بخش خانگی در استان اصفهان بنا به گفته مسوولان در روز‌های سرد امسال نسبت به سال گذشته حدود ۱۴ درصد افزایش یافت به طوری که مصرف بخش خانگی در این خطه به حدود ۵۰ میلیون متر مکعب گاز رسید که ۲.۵ برابر مصرف گاز بخش صنایع است.

به گفته سید مصطفی علوی مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان مصرف گاز در این خطه در روز‌های سرد امسال به مرز ۸۰ میلیون متر مکعب در یک شبانه روز رسید در حالی که در سال‌های گذشته بیشترین میزان مصرف گاز در یک شبانه روز ۷۶ میلیون متر مکعب بود.

مسوولان و کارشناسان اعتقاد دارند که سرمای شدید امسال و همچنین شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا مانند ماندن مردم در خانه، باز گذاشتن پنجره‌ها برای تهویه هوا و رعایت مسائل بهداشتی از عوامل تاثیرگذار در این زمینه است، اما از طرف دیگر، کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها به کاهش تولید برق منجر شده و همین امر احتمال اِعمال خاموشی را بهمراه دارد. لزوم همکاری همه مشترکان از طرفی امسال بیش از ۴۲ هزار مشترک جدید گاز طبیعی به مشترکان استان اصفهان اضافه شد که اشتراک پذیری‌های جدید در بخش‌های مختلف اعم از خانگی، تجاری و عمومی است.

مدیرعامل شرکت گاز اصفهان تاکید دارد که با توجه به افزایش تعداد مشترکان و برخورداری جمعیت بالای استان از نعمت گاز طبیعی لازم است تا همه مشترکان نسبت به رعایت مصرف منطقی همکاری لازم را داشته باشند تا استفاده از گاز در همه بخش‌ها تداوم یابد. کاهش ۵۰ درصدی گازرسانی به نیروگاه‌های اصفهان
افزایش چشمگیر مصرف گاز در استان اصفهان در روز‌های اخیر باعث شد تا گازرسانی به برخی از صنایع و واحد‌های تولیدی از جمله نیروگاه‌ها و کارخانه‌های سیمان تحت تاثیر قرار بگیرد و با کاهش تولید در این بخش‌ها بویژه انرژی برق مواجه شویم.

به گفته مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق اصفهان، نیروگاه‌های اصفهان و شهید منتظری در روز‌های اخیر با کاهش ۵۰ درصدی توزیع گاز طبیعی مواجه بود و این واحد‌ها با حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

سعید محسنی خاطرنشان کرد: نیروگاه اصفهان به پنج میلیون متر مکعب گاز در روز برای تولید برق با همه ظرفیت خود نیاز دارد، اما در این روز‌ها حدود ۲ میلیون متر مکعب گاز به آن تحویل می‌شود همچنین نیروگاه شهید منتظری به ۱۰ میلیون متر مکعب گاز در روز نیاز دارد، اما در زمان حاضر حدود چهار تا پنج میلیون به آن تخصیص می‌یابد.

او با تاکید بر اینکه تا کنون در نیروگاه‌های اصفهان و شهید منتظری از سوخت مازوت استفاده نشده است، افزود: نیروگاه‌های جنوب، زواره و کاشان به دلیل کاهش توزیع گاز طبیعی با سوخت گازوییل و با ظرفیت کمتر از نصف فعال هستند.

محسنی با بیان اینکه در این روز‌ها حدود ۳۰ درصد از برق مورد نیاز استان از شبکه سراسری برق و ۷۰ درصد از نیروگاه‌های داخل استان تامین می‌شود، تصریح کرد: این در حالی است که پیش از این ۹۰ درصد برق استان از شبکه داخلی تامین می‌شد.

همچنین به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با توجه اینکه مصرف گاز در بخش خانگی به نقطه هشدار رسیده است توزیع گاز در هفت کارخانه سیمان استان بتدریج دچار محدودیت شد. افزایش مصرف گاز یعنی کاهش تولید برق و خاموشی مسوولان و کارشناسان تاکید دارند که اگر مصرف گاز در بخش خانگی بهمین منوال پیش رود و نیروگاه‌ها با نصف ظرفیت خود یا حتی کمتر کار کنند پیش بینی می‌شود که در روز‌های آینده خاموشی‌های در شبکه برق بویژه در شهر‌های بزرگ برای پایداری شبکه اعمال شود.

استان اصفهان با بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک برق و چندین نیروگاه بزرگ و کوچک با یکی از بزرگترین شبکه‌های برق کشور را دارد و با وجودی که نیروگاه‌های آن سهم بسزایی در تولید برق دارند، اما معضل کاهش گازرسانی به آن‌ها در روز‌های سرد زمستانی، احتمال ناپایداری شبکه و خاموشی را افزایش داده است.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق اصفهان، میزان تولید و مصرف برق در استان باهم برابر شده است و اگر مصرف برق افزایش یابد دچار خاموشی خواهیم شد.

حمید علاقمندان با تاکید بر اینکه گاز و برق به یکدیگر وابسته است، توضیح داد: با افزایش مصرف گاز، سوخت کمتری به نیروگاه‌ها برق می‌رسد بهمین دلیل با کاهش تولید برق مواجه می‌شویم.

او با اشاره به افزایش ۶ درصدی مصرف برق در استان اصفهان در روز‌های سرد دی ماه امسال، خاطرنشان کرد: تعدادی از استان‌های شمالی کشور بدلیل محدودیت گازرسانی به نیروگاه‌ها دچار قطعی برق شدند، اما تا کنون در استان اصفهان این مشکل پیش نیامده است. ضرورت همراهی مردم در همه بخش‌ها مسوولان شرکت‌های توزیع برق شهرستان و استان اصفهان تاکید دارند که تا کنون با مجموعه تدابیر اتخاذ شده و همراهی مردم و بخش‌های مختلف، اعمال خاموشی بدلیل کاهش تولید برق در این خطه در زمستان امسال نداشتیم، اما این موضوع را باید در نظر گرفت که قطعی برق حتی برای چند دقیقه تبعات بسیاری بهمراه دارد و قابل تحمل نیست، زیرا باعث از کار افتادن بسیاری از سیستم‌ها مانند شبکه‌های ارتباطی، بانکی، گرمایش مرکزی، پکیج‌ها و تلفن، توقف آبرسانی در مجتمع‌های مسکونی و اداری بزرگ و ضرر و زیان صنایع و واحد‌های مختلف تجاری و خدماتی می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت که با بسته تعریف شده برای مدیریت مصرف گاز و برق در استان تا امروز قطعی برق بدلیل کاهش گازرسانی و تولید برق نداشتیم.

منصور شیشه فروش تاکید کرد که مردم و دستگاه‌های اجرایی همراهی و همکاری خوبی در اجرای این بسته عملیاتی داشتند که باعث شد تا کنون خاموشی نداشته باشیم.

از طرفی کارشناسان و مسوولان تاکید دارند که مردم باید با مصرف بهینه در انرژی‌های برق و گاز، احتمال خاموشی را به صفر برسانند در غیر این صورت شاید شب‌های سرد زمستانی را سردتر از همیشه و با لامپ‌های خاموش و خانه‌های سرد بگذرانند. مصرف انرژی در اصفهان بسیار بالاست مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق اصفهان با تاکید بر اینکه در زمان حاضر فشار زیادی بر روی نیروگاه‌های استان اصفهان بدلیل شرایط موجود از جمله سردی هوا و کاهش توزیع گاز وارد می‌شود، تصریح کرد: متاسفانه مصرف انرژی در کشورمان و استان بسیار بالاست در حالیکه اگر مردم ۱۰ درصد صرفه جویی کنند بسیاری از این مشکلات حل می‌شود.

او افزود: اگر وضع بهمین منوال ادامه یابد، مردم در مصرف انرژی صرفه جویی نکنند و حالت بحرانی ایجاد شود شاید چاره‌ای جز استفاده از روش‌هایی مانند اِعمال خاموشی یا سوخت دوم نباشد.

استان اصفهان پنج میلیون نفر جمعیت دارد و با توجه به اینکه از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک شرکت توزیع برق استان اصفهان حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک و از یک میلیون و ۲۵۰ هزار مشترک شرکت برق شهرستان اصفهان نیز حدود ۹۲۰ هزار مشترک خانگی هستند، لزوم همراهی مردم و خانواده‌ها در صرفه جویی در مصرف برق بیش از پیش مشخص می‌شود.

از طرفی حدود ۴۹ درصد مصرف گاز در استان اصفهان در زمان حاضر مربوط به مشترکان خانگی است، زیرا در فصول سرد سال سهم مشترکان خانگی در مصرف گاز نسبت به صنایع بیشتر می‌شود.

بهمین دلیل اگر مشترکان گاز بویژه مصرف کنندگان خانگی به مصرف منطقی گاز بیش از پیش توجه نکنند با تداوم روند افزایشی مصرف گاز مواجه شده و مشکلاتی مانند افت فشار گاز و قطعی برق بوجود می‌آید. کاهش ۲ درجه‌ای دمای خانه، ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز اگر هر خانواده‌ای ۲ درجه سانتی‌گراد دمای خانه خود را کم کند ۱۰ درصد در مصرف گاز کل کشور معادل ۷۰ میلیون متر مکعب تولید گاز در روز صرفه جویی می‌شود؛ این موضوع شاید با نوشتن یک جمله ساده بنظر بیاید، اما تحقق آن مستلزم همراهی همه مردم در گوشه و کنار کشور است.

صرفه جویی در مصرف گاز علاوه بر اینکه در کاهش آلودگی هوا هم موثر است، باعث گازرسانی بیشتر به نیروگاه‌ها و افزایش تولید برق و پایداری شبکه انرژی کشور خواهد شد و این اطمینان را بوجود می‌آورد که قطعی برق بدلیل ناپایداری شبکه نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به اینکه هر یک درجه کاهش دمای خانه، ۶ درصد کاهش مصرف انرژی را به همراه دارد، گفت: مصرف کنندگان با اتخاذ راهکار‌های ساده مانند حفظ دمای رفاه (۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد)، استفاده از یک بخاری یا وسیله گرمایشی در هر خانه، پوشیدن لباس گرم، استفاده از پنجره‌های دو جداره و جلوگیری از هدر رفت انرژی در جهت مصرف منطقی گاز اقدام کنند.

علوی از مردم خواست تا وسایل گرمایشی اضافی را در خانه خاموش کنند و افزود: در اداره‌ها لازم است که شب‌ها شیر گاز بسته شود و با توجه به دورکاری تعدادی از کارکنان در مکان‌ها و اتاق‌هایی که نیازی به گرم کردن ندارد، وسایل گرمایشی خاموش شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، تأکید کرد: بسیاری از ادارات روز‌های پنجشنبه و جمعه تعطیل هستند، لذا باید در این روز‌ها و سایر روز‌های تعطیل شیر‌های گاز وسایل گاز سوز بسته شود و چناچه در بازدید بازرسین این شرکت سیستم‌های گرمایشی در روز‌های مذکور روشن باشد با اعلام اخطار در محل و در صورت عدم توجه گاز مشترک قطع خواهد شد.

او به طرح رایگان شدن هزینه گازب‌های مشترکان کم مصرف اشاره و خاطرنشان کرد: مشترکانی که کمتر از ۲۰۰ مترمعکب گاز در ماه مصرف کنند، هزینه مصرف گاز آن‌ها رایگان است و اگر بیش از این مقدار باشد با میانگین سال‌های گذشته مقایسه می‌شود و در صورت کاهش ۱۰ درصدی مصرف، گاز بهای آن‌ها با ۱۵ درصد تخفیف محاسبه می‌شود.

علوی اضافه کرد: اگر مشترکان خانگی ۱۵ درصد بیشتر از میانگین مصرف سال‌های گذشته گاز مصرف کنند، هزینه آن‌ها ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.

علاقمندان مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان نیز از مشترکان خواست در طول شبانه روز پنج تا ۱۰ درصد در مصرف برق صرفه‌جویی کنند تا قطعی برق و خاموشی نداشته باشیم.

صرفه جویی ضرورتی است اجتناب ناپذیر

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان تاکید کرد که موثرترین کار برای عبور از زمستان امسال بدون اِعمال خاموشی، صرفه جویی و منطقی‌تر شدن مصرف مشترکان گاز طبیعی و برق است و باید با صرفه جویی گاز و برق بدون آنکه سطح رفاه خانواده دچار چالش شود مدیریت لازم را انجام داد.

به گفته علی اکبری با راهکار‌های ساده مانند استفاده بیشتر از نور طبیعی و خاموش کردن لامپ‌های اضافی، تنظیم وسایل گرمایشی بر روی دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه آسایش و جلوگیری از هدررفت انرژی با درز گیری و عایق بندی پنجره‌ها می‌توان به سلامت از زمستان گذر کرد.

۹۹.۰۸ درصد جمعیت روستایی معادل یکهزار و ۶۰ روستا و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان اصفهان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.

شرکت گاز استان اصفهان یکی از بزرگترین توزیع کنندگان گاز طبیعی در کشور محسوب می‌شود و در زمان حاضر ۱۱۰ شهر استان، در مجموع بیش از یک میلیون و ۸۷۰ مشترک دارد.

این شرکت با توزیع سالانه ۲۱ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی، در میزان مصرف گاز در رتبه دوم کشور قرار دارد.

مهندس علوی، ضریب نفود گاز طبیعی در استان اصفهان را در حوزه شهری ۱۰۰ درصد و در حوزه روستایی ۹۹.۰۸ درصد بیان کرد و افزود: استان اصفهان شامل ۱۱۰شهر است که تمامی شهر‌ها و تعداد ۱۰۶۰ روستا از نعمت گاز برخوردار شده اند.   منبع:ایرنا انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مصرف برق مصرف گاز مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان گازرسانی به نیروگاه ها میلیون متر مکعب گاز استان اصفهان شرکت توزیع برق کاهش تولید برق روز های سرد زمان حاضر مصرف گاز یک میلیون مصرف گاز مصرف انرژی هزار مشترک توزیع گاز صرفه جویی گاز طبیعی بخش خانگی مصرف کنند گاز و برق مصرف برق قطعی برق تا کنون ۱۵ درصد ۱۰ درصد بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۸۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند

مدیریت نادرست پسماند منجر به آلودگی اقیانوس‌ها و جنگل‌ها، انتقال بیماری‌ها و انتشار سریع دی‌اکسیدکربن در فضا می‌شود. بر اساس شاخص‌های بانک جهانی، رشد اقتصادی و جمعیتی موجب افزایش 70 درصدی تولید زباله طی 30 سال آینده خواهد شد و همین موضوع نشان‌دهنده نیاز روزافزون به بهینه‌سازی مدیریت پسماند است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اهمیت برنامه R4 شامل کاهش میزان استفاده، استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی مواد، به‌طور فزاینده‌ای در دستور کار سیاسی شهرهای سراسر جهان افزایش پیدا کرده است. مدیریت مؤثر پسماند تنها شامل جداسازی زباله برای بازیافت نیست، بلکه رویکردهای مختلف استفاده جدید از مواد را در بر دارد که در شهرهای گوناگون به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود.

سال ۲۰۱۷ نمایندگان بین‌المللی شهرهای مختلف در خیرونا (ژیرونا) اسپانیا گرد هم آمدند تا تجربیات و راه‌حل‌های خود را در این زمینه به اشتراک بگذارند. برای مثال سانفرانسیسکو که فرایند بازیافت را از سال ۱۹۸۹ آغاز کرده است، موفقیت خود را بر اساس فرهنگ ایجاد و افزایش آگاهی مردم از محیط زیست می‌داند که موجب کاهش ۸۰ درصدی میزان پسماند ارسالی به کارخانه‌های بازیافت شده است. دستاوردهای بازیافت در شهری هم‌چون سئول نیز نتیجه اقدامات سخت‌گیرانه‌تر و نرخ بازیافت در آن بیش از ۶۰ درصد است. ساکنان این شهر بر اساس میزان زباله‌های آلی که تولید می‌کنند، مالیات می‌پردازند.

اقتصاد دایره‌ای و ابتکارات ضایعات‌صفر

مدل‌های کسب‌وکار دایره‌ای ثابت می‌کنند که چگونه یک استراتژی تجاری مناسب دسترسی به بازارهای جدید را تسهیل، راه‌حل‌های نوآورانه را هدایت می‌کند و هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد. شهر ساحلی عقبه در اردن، از رویکرد اقتصاد دایره‌ای برای تبدیل زباله به فرصت استفاده می‌کند. این شهر که روزانه حدود ۱۵۰ تن زباله جامد تولید می‌کند، طی پروژه‌ای که به تصویب سازمان ملل و اتحادیه اروپا رسیده است، متعهد به کاهش این ارقام شد. اولین اقدام در این پروژه، تقویت فرایند بازیافت و بهینه‌سازی منابع در هتل‌ها بود که علاوه بر مزیتی که برای کاهش تولید پسماند داشت، منجر به ایجاد شغل برای اعضای آسیب‌پذیر جامعه شد.

ابتکارات قابل‌توجهی نیز در این زمینه در کشورهای شمال اروپا وجود دارد، برای مثال کشور سوئد در سال ۲۰۱۷ سیستم مالیاتی خود را اصلاح کرد تا قیمت تعمیر اقلام مستعمل را کاهش دهد. این کشور همچنین دارای سیستمی است که پول قوطی‌ها و بطری‌های خالی را به مردمی می‌دهد که آن‌ها را به فروشنده باز می‌گردانند و به این ترتیب هزار و ۸۰۰ میلیون قوطی و بطری در سال برای استفاده مجدد بازیابی می‌شود.

شهر برگن در نروژ، به دلیل سیستم جمع‌آوری زباله وکیوم، متمایز از دیگر شهرها است. این سیستم زباله‌ها را از طریق اجزای مختلف متشکل از لوله‌های زیرزمینی، دستگاه‌های متصل، ابرداده‌ها و هوش مصنوعی مدیریت و بازیافت می‌کند.

با این حال میزان بازیافت و استفاده مجدد در سایر شهرهای جهان وضعیت متفاوتی دارد و حتی بسیار اندک است. طبق گزارش بانک جهانی، در کشورهای کم‌درآمد که به جز صربستان بقیه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین قرار دارند، تنها چهار درصد زباله‌ها بازیافت می‌شود. مدیریت ضعیف پسماند در این کشورها، تهدیدی برای سلامت انسان و محیط زیست به شمار می‌رود.

بانک جهانی به‌منظور مبارزه با این وضعیت، برنامه‌ای برای تأمین مالی سیستم‌های مدیریت پسماند این کشورها ارائه کرده است. در ادامه به معرفی چند نمونه از راه‌حل‌های اقتصاد دایره‌ای می‌پردازیم که به مدیریت صحیح و بهینه پسماند کمک می‌کند.

سیستم پیش‌پرداخت و برگشت قوطی‌ها و بطری‌های نوشیدنی

دانمارک در سال ۲۰۲۱، با بازیافت ۱.۹ میلیارد قوطی و بطری برای استفاده مجدد، میزان بازگشت و استفاده مجدد از بسته‌بندی خود را به ۹۳ درصد رساند که تا حد زیادی حاصل اجرای سیستم سپرده و بازگشت دانمارکی بود. این سیستم برگشت دایره‌ای رایج، امکان تحویل ظروف نوشیدنی مصرف‌شده را در سوپرمارکت‌ها و کیوسک‌های موجود در خیابان‌های سراسر دانمارک مهیا می‌کند و در ازای آن مبلغی به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود.

این سیستم به‌نوعی اقتصاد دایره‌ای محسوب می‌شود، زیرا تولید قوطی از مواد بازیافتی ۹۵ درصد انرژی کمتری نسبت به مواد اولیه مصرف می‌کند. بازیافت قوطی‌ها به این معنی است که بوکسیت کمتری برای تولید آلومینیوم استخراج و استفاده می‌شود و از این طریق آسیب کمتری به محیط زیست می‌رسد. همکاری مؤثر بین تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و سیستم بازگشت دانمارکی نرخ بازگشت را بسیار افزایش داده است. این سیستم می‌تواند به‌عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افزایش نرخ بازیافت و حمایت از اقتصاد دایره‌ای، به‌ویژه برای رسیدن به هدف اتحادیه اروپا برای جمع‌آوری ۹۰ درصد بطری‌های پلاستیکی تا سال ۲۰۲۹ عمل کند.

پروژه مسکن اجتماعی دایره‌ای

صنعت ساختمان مسئول مقدار قابل‌توجهی از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن نزدیک به ۳۹ درصد است و همین امر نیاز به یک رویکرد دایره‌ای برای ساخت و ساز و طراحی را ضروری می‌کند. یکی از راه‌های انجام این کار، بازیابی یا استفاده مجدد از مصالح ساختمانی است که طول عمر و قابلیت استفاده مجدد آن‌ها را به حداکثر می‌رساند. نمونه بارز این راه‌حل، پروژه مسکن دایره‌ای در شمال شهر آرهوس دانمارک است که ۹۰ درصد مصالح ساختمانی آن را می‌توان جدا کرد و مجدد مورد استفاده قرار داد یا بدون از دست دادن ارزش به فروش رساند.

این پروژه ساختمانی علاوه بر استفاده از بتن و سیمان به‌عنوان مصالح اصلی ساختمان، با استفاده از مواد جایگزین، ردپای دی‌اکسیدکربن خود را به حداقل رسانده است. از جمله این مواد می‌توان به چوب‌پنبه و روزنامه‌های قدیمی برای نمای ساختمان یا گیاهانی مانند علف مارماهی و گرانول به‌منظور عایق‌کاری ساختمان اشاره کرد. لاستیک‌های ماشین مستعمل نیز برای ساخت کفپوش آن به کار رفته است.

این ساختمان اولین مسکن دایره‌ای جهان است که می‌تواند آموخته‌های ارزشمندی را در مورد نحوه عملکرد ساختمان‌های دایره‌ای در زندگی روزمره و راهی برای کاهش ردپای کربن در بخش ساخت‌وساز به شهرهای دیگر ارائه دهد. تخمین زده می‌شود که استفاده از رویکرد دایره‌ای در صنعت ساختمان تا سال ۲۰۵۰، انتشار دی‌اکسید کربن را تا ۳۸ درصد کاهش دهد.

بازیافت چمن مصنوعی

Re-Match اولین ثبت اختراع در جهان است و از فناوری پیشرفته برای جداسازی چمن مصنوعی فرسوده به اجزای خام و تمیز استفاده می‌کند که می‌تواند مجدد در صنعت چمن یا سایر صنایع مورد استفاده قرار گیرد یا بازیافت شود. این اختراع قادر است هر قسمت از چمن مصنوعی فرسوده را به دانه‌های لاستیکی، ماسه و الیاف پلاستیکی جدا کند و تقریباً صددرصد مواد را بازیافت کند یا برای استفاده مجدد آماده سازد. Re-Match اکنون با استفاده از فناوری‌های نوین موفق شده است محصولات بازیافتی خود را در نخ‌های چمن مرغوب، پنل‌های آکوستیک و دیگر محصولات مشابه استفاده کند. هر زمین چمن مصنوعی که با استفاده از این فناوری بازیافت می‌شود، نسبت به سوزاندن زمین فرسوده که معادل سوزاندن ۱.۴ میلیون کیسه پلاستیکی یا ۲۵۰ تن زباله است، با کاهش ۴۰۰ تنی، کمتر از ۲۰ تن دی‌اکسید کربن در هر زمین تولید کند.

سیستم حلقه‌بسته استفاده مجدد از بسته‌بندی

الزامات امروزی برای پایداری در هر مرحله از بسته‌بندی در حال افزایش است و گروه‌های مختلف به دنبال راه‌های جدیدی برای کاهش مصرف بسته‌بندی و ضایعات هستند. یکی از این راه‌ها ارائه مدل‌های دایره‌ای استفاده مجدد برای بسته‌بندی مواد غذایی است. یک شرکت بسته‌بندی با همکاری مدیران شهری، خدمات بسته‌بندی دایره‌ای برای مواد غذایی را ارائه کرده است که بر توسعه یک سیستم منحصربه‌فرد و راه‌حل‌های دیجیتال برای مدیریت بسته‌بندی در یک حلقه بسته متمرکز است.

این مشارکت بر چند حوزه استفاده مجدد از بسته‌بندی به‌عنوان یک خدمت متمرکز شده است که شامل طراحی و تولید بسته‌بندی مواد غذایی برای استفاده مجدد، ردیابی بسته‌بندی در طول مسیر استفاده از آن و تضمین ایمنی، کیفیت و بهداشت مواد غذایی در تمام مراحل می‌شود. این راه‌حل دایره‌ای با کاهش بسته‌بندی مورد نیاز و در نتیجه ضایعات آن همراه است و در مقایسه با بسته‌بندی‌های یک‌بارمصرف، پتانسیل کاهش انتشار دی‌اکسید کربن تا ۶۰ درصد را دارد.

بازیافت پره‌های توربین بادی

توربین‌های بادی اولیه در حال رسیدن به پایان عمر خود هستند و هرچند بعضی از آن‌ها قابلیت تعمیر و نوسازی دارند، اما بیشتر توربین‌ها در سال‌های آینده از رده خارج خواهند شد. برای مقابله با این مشکل، یک پروژه نوآوری دانمارکی متعهد شده است که راهی پایدار برای دفع توربین‌های بادی با توجه به محیط زیست، سلامت و ایمنی کارگران پیدا کند و تا به امروز پیشرفت قابل‌توجهی در این مسیر به دست آورده است.

این پروژه موفق به استخراج و پردازش الیاف شیشه‌ای با کیفیت بالا از توربین‌های بادی ۳۷ متری شده است که بخش اصلی پره‌های توربین هستند. پس از تأیید کیفیت موفقیت‌آمیز الیاف شیشه‌ای به دست آمده از پره‌های از کار افتاده توربین بادی، این ماده برای استفاده در تأسیسات دیگر ذوب می‌شود که مزایای بسیاری برای هر دو صنعت دارد.

استفاده مجدد از آجرهای قدیمی

به‌منظور جلوگیری از هدر رفتن منابع آجرهای طبیعی، یک شرکت تولید فناوری پاک اختراعی ثبت کرده است که تضمین می‌کند زباله‌های ساختمانی را بدون استفاده از هیچ گونه مواد شیمیایی، مورد استفاده مجدد قرار دهد. در این روش ثبت‌شده آجرهای قدیمی جمع‌آوری، با فناوری ارتعاش تمیز، به‌صورت دستی یک به یک بررسی و در نهایت قبل از ارسال به محل‌های جدید، توسط روبات‌ها روی هم چیده می‌شوند. این روش استفاده مجدد از آجرهای قدیمی با صرفه‌جویی بیش از ۹۵ درصد از انرژی مورد استفاده برای تولید آجرهای جدید، نمونه‌ای از اقتصاد دایره‌ای کامل است که منابع یک نسل را به نسل جدید منتقل می‌کند و انتشار دی‌اکسیدکربن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کد خبر 750811

دیگر خبرها

  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می گیرد
  • وقتی که تریاک ایران، بهترین تریاک جهان بود!
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند